17:e juni anordnades finalen till Goods Distritbution Challenge 2014 med syftet att ta fram concept på en livskraftig digital tjänst baserat på öppen störningsinformation som möjliggör förutsägbarhet för godstransporter på väg! Tjänsten ska skapa nytta i distributionsprocessen för transportörer och samhället!

IMG_2298

Utmaningen i tävlingen krävs mycket kunskap om båda öppen data i DATEX II, distributionsprocesser och IT lösningar. Det är 9 lag som anmälda sig till tävlingen och 3 lag som i slutet lyckades skicka in bidrag till finalen. De tre lag (pinDeliver, Väglaget, Fleetwiser) fick presentera sina tjänstekoncept till juryn som sedan utlyste vinnaren. Vinnaren i Goods Distribution Challenge får stöd för att vidare utveckla tjänsten bland annat genom pilot utvärdering av tjänsten av distributörerna.

 

Vinnaren: Väglaget med tjänsten TrafIQ.se

 

IMG_2272

Vinnaren till Goods Distribution Challenge 2014 blev Väglaget som stälde upp med tjänsten Trafiq. Juryn formulerade vinnarens bidrag som

  • Genom en enkel och applicerbar lösning som ger tillämplig information överskådligt om trafikstörningar skapas förutsättningar för distributörer att få med dagens förutsättningar som en viktig faktor i planering och utförande av leveranser.
  • Vinnare av GDC2014 har valt en lösning baserad på känd teknik, ett enkelt gränssnitt, tillgängligt för användare, som är enkel att använda tillsammans med nuvarande verksamhetssystem utan behov integrationsutmaning.

 


 

andra plats 1: pinDeliver

pinDeliver

 

 


 

andra plats 2: Fleetwiser

Fleetwiser bygger på en tjänst som redan finns för resenärer (Travelwiser) som används DATEX II för att ge realtidsinformation via iPhone.